El işleri konusunda ne kadar hevesli ve de muhteşem yetenekli bir kadın olduğum malumunuz. Ama içimde öyle bir heves var ki işten güçten fırsat bulduğumda gece vakti / haftasonu Derya Baykal'ın program tekrarına denk gelirsem mutlaka gözatıyorum.
Aslında ben Derya'lı Günler programını ilk çıktığı zamanlardan biliyorum. 6 sene önce kızımın doğumundan sonra işten ayrıldığım dönemde seyrederdim. O günlerde küçük bir kanalda, hiçbir prodüksiyon olmadan, set bile denemeyecek bir alanda, küçük bir masanın başında el işleri yapardı.
Ama çok keyifliydi çünkü kendisi birşeyler yapardı ve güzel de olurdu. Şimdi ise kocaman bir stüdyoda bin parçaya bölünmüş şekilde koşturup duruyor. Aynı anda 5 tane konuları birbiriyle alakasız konuk getirip onlarla sırayla sohbet etmeye çalışırken bir yandan da yemek tarifi veren diğer bayanla ilgilenmeye çalışırken arada da örgü örüp dikiş diken bayana laf atıyor. Sürekli bir koşuşturmaca ve telaş içinde geçen programın en kötü yanı da yapılan hiçbir şeyin Derya Baykal tarafından yapılmıyor olması…
Ay neyse, bu kadar dedikodu yeter..Geçen gün yine denk geldim, bir bakayım dedim. Yemek tarifi kısmındaydı program…enteresan geldi, tarifi aldım ve de adını Metin Bayıldı olarak değiştirdim. Çünkü benim sebze sevmez kocamın kendi özgür iradesiyle 2. tabağı aldığı ve hatta artan bir parçacık yemeği ertesi akşam ısınmasını bile beklemeden soğuk soğuk yediği tek sebze yemeği bu oldu hanımlar…
Hal böyle olunca Derya'lı Günler'e yine sempati beslemeye başladım. Şimdi sizinle o tarifi paylaşayım.
Malzemeler:
1 demet pazı ( fazla damarlı olmasa iyi olur)
Yarım demet taze soğan
5-6 adet orta boy patates
1 paket 200 ml'lik krema
Tuz, karabiber
250 gr. Taze kaşar
Şimdi hanımlar, pazıları ve taze soğanları güzelce yıkıyoruz. Sonra taze soğanları incecik kıyıyoruz. Bir tavanın dibini azıcık ama gerçekten azıcık sıvı yağla yağlıyoruz ve de taze soğanları hafiften kavuruyoruz. Biraz diriliği gidince incecik kıydığımız pazıları da içine atıp birkaç kez çeviriyoruz. Asla tüm suyunu bırakıp iyice kavrulmasını beklemeyeceğiz. Sadece dirilikleri gidinceye kadar çevirip alacağız.
Bu arada patatesleri incecik yarım daire şeklinde dilimliyoruz. Genişçe bir borcamı azıcık yağlayıp patatesleri içine koyup birazcık tuz ve karabiberle hafifçe karıştırıyoruz ki hem her tarafı yağlansın, hem tuzlansın. Sonra ocaktan aldığımız pazıları patatesler ile borcamda karıştırıyoruz. Eşit bir dağılım sağlandıktan sonra 1 paket kremayı üstüne gezdirip yayıyoruz. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz.
Beyler afiyetler yiyor, çocuklar " ben bunu yemeeem" diyor. Ama bu zaten alışıldık bir durum olduğu için kafaya takmıyoruz. Ziftin pekini yiyin deyip bırakıyoruz.
Ellerinize sağlık …
Sevgiler
9 yorum:
Eskiden ben de izlerdim şimdi içim dışım çizgi film olmuş durumda ama güzeldir programı bilirim.Tarif güzele benziyor denemek gerek size afiyetler olsun:)
ahaha final muhteşemdi:)
ikiz annesi: Denemenizi tavsiye ederim, pazının sarmasını da çok severim ama her zaman vaktim olmuyor sarmaya, bu çok kolay ve lezzetli...
Deliş'im: ay ne yapayım ama :-) delirtiyorlar adamı...ben de boğuşmayı bıraktım...yiyeceklerse yemek orada işte..yemezlerse de yemesinler..kazık kadar oldular...
Gülcincim bende sadece tatilerde denk gelirse izliyebiliyorum ama senin dedigin gibi ordan oraya bir kosusuturmasi var...Yemek tarifine gelince hayatim, ben paziyla deyilde makarnayi haslayipda yapiyorum... benimkiler makarnaci oldugu icin... oda cok güzel oluyor...kremayla sütü karisitiriyorsun gerisi ayni hayatim...
Sultan
ziftin peki :D:D:D
evde pazı var ben de yapayım vakit bulursam :D
hahaaaa ziftin peki:))
dün akşam,
"ben sebze çorbasını yemem "
diyen oğluma
"zıkkımın kökünü ye" dediğimi anımsayarak ,aynı kulvarlarda koştuğumuzu idrak etmiş bulunmaktayım gülçin.
sevgiler...
Sultan: haaa...bak makarna da değişik olur aslında..onu da deneyeyim canım
Selcen: Ben bu yorumu yayınlayana kadar sen mutlaka yemek yapmışsındır Selcen, ne pişirdin?
Sitare: yok aslında birbirimizden farkımız be Sitare'm
salı akşamı yaptım mu yemeği çok ahım şahım olmadı ama kremanın girdiği her yemekte olduğu gibi lezzetliydi, pazı yemekleri zaten çok değil bu da bir çeşit oldu. merci şekerim
gökçe
kardeşim güzel olmuştur o...eline sağlık öptüm
Yorum Gönder