Anne üstü az ciddiyet...

Geçen akşam Yiğit'i uyutuyorum. Tam uykuya dalmadan önce bana döndü ve dedi ki: Sen çok komik bir annesin...İpek de bana arada sırada " sen çok eğlencelisin anne" demeye başladı...

Benim gibi yarı deli, kızdı mı sesi yükselen, ağzından en çok HÖEYYTT gibi güzel Türkçe'mizde yer almayan anlamsız sesler dökülen, çocukları saçmaladı mı anında gözleri şaşı olan ve saçmalamaya beraber devam edebilen bir anneye söylenebilecek en muhteşem sözdür bu...

Ben bu " çocuklarınıza karşı sabırlı olun, stresinizi onlara yansıtmayın, anlayışlı olun, onlar çocuk" filan gibi pedagojik yaklaşımlara karşı biraz alerjik yapıdayım. Niye kardeşim, onlar bizim hayatımızda yer almıyorlar mı? Biz depresyonun dibine vurmuşken çocuklarımızı izole bir ortamda, sanal bir mutlulukta mı yetiştirmeliyiz? Tamam, ölçüyü kaçırmayalım, çocukları da salak etmenin alemi yok şimdi... ama ben ilişkilerde içtenlikten yanayım. Samimiyeti seviyorum ama insana özgü duygularımızı yaşamak için çocukların ortada olmadığı zamanları kollamaya da karşıyım.

Kızgınsam kızgınım, üzülmüşsem üzülmüşümdür kardeşim...Çocuk bu hayatta kızgınlığı da bilmeli, onunla başa çıkmayı da öğrenmeli..Mutluluğu da bilmeli, onunla sapıtmadan nasıl yaşanacağı da bilmeli...Ayrıca herkesin arada sırada saçmalama özgürlüğü olduğunu da bilmeleri lazım. Ki ben bu özgürlüğümü son zamanlarda sıklıkla kullanmaya başladım.

Ama bir de neşeliysem...İşte o zaman gerçekten eğlenceli bir anne oluyorum. Dikkat ediyorum yaşadığımız sitede başka hiçbir anne okul dönüşü çocuklarıyla eve kadar yarış yapmıyor. Burada kimsenin çocuğu sokakta annesine " sona kalan çürük yumurtaaa" diye bağırmıyor. Arabada giderken bağıra çağıra bet sesiyle şarkı söyleyen anneye eşlik eden çocuklar da görmüyorum. Benim gördüğüm herkeste bir ciddiyet bir ciddiyet... Abi n'oluyoruz yaaa? Hiç mi ayarınız kaçmaz sizin? Benim çok kaçar...Aklıma bin türlü şey bir anda üşüşür, eskiden bir filtreleme sistemim vardı, her aklıma geleni söylemezdim, şimdi ne olduysa bana, bir salaklık hali geldi üstüme...Herkes de bundan nasibini alıyor maalesef. En çok da kocam...Her nasıl yapıyorsa fabrika ayarlarını korumayı başarıyor. Ya da Sitoş'un dediği gibi evdeki deliyi idare edecek bir veli lazım geldiğinden olacak idare ediyor beni...

Misal: Dün eşim mail atmış daha doğrusu şirket içi yazışmayı forward etmiş. 9 Aralık'ta şirketin yılsonu yemeği varmış, aralarına yeni katılan Carlos da gelecekmiş, ne diyormuşum, gidebilirmiymişiz....

Cevabımı aynen kopyalıyorum:


Carlos kim ki? çocukları da alabiliyor muyuz? şimdi kilo vermem ve de elbise almam lazım, siyah elbisemi daha önce seninkilerin yemeğinde giymiştim...9 Aralık hangi gün? bu klavyenin "ı" harfi basmyor. akşama köfte var yemekte...yani kısacası gidelim ayatım....

Şimdi ne yapsın bu adam?

Neyse, akşamüstü çocukları okuldan alacağım, bugün biraz dans edelim, ben dans ederken onlar çok eğleniyor, sanırım ortada 1.73 boyunda nevrotik bir tavuk olması onların hoşuna gidiyor. Benim de....

34 yorum:

Adsız dedi ki...

Ay çok güldüm:):) ..Yalnız klavyenin h harfıde basmıyo sanırım:):) Ya bacım carlos kimse kim..Sana neee:) giy sen cicilerini , gir kocanın koluna doğru baloyaaaa:):)
öptüm seni..

gülay dedi ki...

Buralara taşınalı henüz 2 ay bile olmamışken,okul yolunda yarışarak okula soluk soluğa giden,işin en acısı bunu ciddiye alarak çocuğuna depar atan anne olarak çok pis ünlendim bende :)

neselihaller dedi ki...

Mütemadiyen, şekerim h harfi basıyor da benim koca Keşan'da büyümüş...bu ayatım oralara gönderme :-))

Gülay'cığım, ay çok sevindim arkadaşım...helal sana..elden gel...bayılıyorum böyle annelere...

Adsız dedi ki...

Gülcincim yine güldürdün beni :-) allah senin iyiligini versin...Metine yazdigin cevap harikaydi...:-) Sen Süper Annesin tatlim.... Sultan

Esra dedi ki...

Ben öyle sık gelgitler yaşayan biriyim ki, bu sebeple çocuğa -çoğunlukla- duygularımı filtreden geçirip yansıtmayı daha uygun buluyorum ancak bunu her zaman uygulayamıyorum tabi. Öfkeyi bağırmayı isyanı inadı her şeyi bizden öğreniyorlar sonuçta, bu sebeple kimi zaman asabileştiğini gördüğümde çok kızıyorum kendime. Ama eğlenceli anne kısmında katılıyorum ben de sana, çocukla çocuk olunmalı bazen bilinenin aksine aslında.
Kocana yazdığın mesaja da pek güldüm ayrıca :)

neselihaller dedi ki...

Esra'cığım, ölçüyü kaçırmamak gerektiği konusunda hem fikirim kesinlikle...

Sultan'cığım, kim süper? ben mi? hadi canım Allah aşkına...

Adsız dedi ki...

Evet Hayatim SEN..SEN SEN :-)
Sultan

Sitare dedi ki...

yirim yirim ısırırım seni:))))
lan bunlar bizi boşayamaz da.ana haberlerde çıkan "boşanmak isteyen karısını vurdu" cümlesini tersten yazdıracağımızdan tırsarlar.yazık be ya.
yeni evliydik
kaynanamın yanında benimkine çemkirdim.
bi 5-10 dk geçti.
yalnız kaldık valide hanımla.
usuldan yanıma yaklaşıp aynen şunu dedi yeminle
"gızııım oğlumu üzme ben onu ne yokluklan böyüttüm gııızıımm"
çok fenayız biz gülçin çooook:)

neselihaller dedi ki...

kızım kaynanan melek gibi kadınmış vallahi....benim gelin benim yanımda oğluşuma çemkirse sanırım ilişkimiz seviyeli bir birliktelik olmaktan çıkar :-) bak bu konuda benim kayınvalidem de emsalsiz meleklerdendir. Başka kadın olsa çekerdi karizmamı aşağıya...

ay hayatımcığım tamam biz çok fenayız da iyi yanlarımız da var be gülüümm...vardır yani mutlaka...yani şimdi böyle demem lazım yoksa 2 saat sonra kocam geldiğinde kapıda ağlayarak boynuna atılıp " vah benim bahtsız kocaammm...yazık be sana..." diyebilirim...ki bu durum kurbağayı uyandırmakla eşeğin aklına karpuz kabuğu durumlarından birine sebep olabilir :-)

Deli Anne dedi ki...

Harikasın Gülçinim.. seviyorum seni.. fikirlerine aynen katılıyorum.. samimiyetle çocuk yetiştirmeye, doğallıkla.. çocukların da, kocan da şanslı canımın içi.. ne mutlu:)

neselihaller dedi ki...

Delişim ben de seni çok seviyorum, biliyorsun....şanslı olan benim aslında...Allah bozmasın ağız tadımızı....yani hepimizin manasında...ay akşam akşam nedense kafam oldu 1500...cümle kuramadım...kısaca öptüm seni hayatım

Adsız dedi ki...

evet ya,aynen.bende sık sık düşünürüm ne yani sahte bir mutluluk içinde mi büyütelim bu çocukları?üzgünsek üzgünüz rol kesmenin alemi yok.ama elbetteki sınırları var...ağzına sağlık gülçin ya:))

Ebru dedi ki...

İda da hep diğer anneler gibi değilsin diyor. Bazen kilomu bazen görünüşümü bazen dellenişimi kast ederek:)
Bir an fırlayıp elimde peçete haydi ida halayy çekiyoruz diyorumgaribim bakakalıyor. eşilk de etmeye başladı. Ailece dellenmek de güzel

neselihaller dedi ki...

Deren'ciğim senin de klavyene sağlık, öperim hayatım

Ebru'cuğum sen çok şeker bir annesin, hüznün de sevincin de dolu dolu...İda çok şanslı bir çocuk...eh, o zaman hep beraber...haydeee....

Unknown dedi ki...

O hallerin birde videosu olsa Gülçinim ,okurken neşeleniyorum ama izlersem ağzım kulaklarıma varır vallahi :)
Sen yine iyisin , ben dellendiğimde kılık değiştiriyorum.Bazen İzzet Altınmeşe benleri ve , Büdü misali tek kaşla yazmalanıp Ege taklidi yapıyorum ya da Ne kadar tüylü aksesuarım varsa bürünüp kokoş teyze olup serçe parmağım havada kahve içiyorum :))
Eğlenmek güzell , gülmek de..Neşeli hallerine bayılırım ve de sana :)))

neselihaller dedi ki...

ay canıımm bir de video'su olsa tümden rezil olacağım millete...popomu fırtlatıp ortada tavuk gibi bir ileri bir geri dansederken gerçekten tam bir gerizekalı bir görünüyorum...amaaann neyse...eğlenmek güzel, çocuklarımı güldürebilmek de....ama senin şu tüylü aksesuarlarını merak ettim...ben de Banu Alkan'ın pembe ostrişinden alayım diyorum kendime....ne dersin? daha iyi olmaz mı? sonra kendi aramızda 1. Geleneksel En Rüküş Blog Anneleri yarışmasını düzenleriz....öpüyorum

Unknown dedi ki...

Banu Alkan'a erişmek Nirvana'ya erişmek gibi bişeydir...O kadar olamayız Gülçinim.Parmak ucunda yüürmeye amenna ama dekolte ve onun mimikleri imkansızı oynamak,rüküşlükte sınırlarımız belli galiba..
pembişler olur ama ,süper fikir ...Bir gün koyayım bloğa benli,yazmalı fotomu...azıcık eğleniriz ne olcek , rezild e oluruz vezir de :)))))))))))))))))
Rüküş anneler kulağa hoş geldi , hmm eğlenceli ...zaten beş seksenimi görürsem buruşmuş dudaklarıma pembe ruj sürenlerden olacağım için hiç kaçırmam :)

gökçe dedi ki...

aman abla koptum vallahi en çok da dans eden tavuk halini düşününce öldüm :)

İkiz Annesi dedi ki...

Aynı kafadayız biz ben de kaydıraklardan çocuklarla kayan tek benmiyim diyordum çocuk parkında bile anneler bir ciddi bir asortik sorma gitsin :)Biz kızlarla AVM de kayma yarışı yaparız mesela , yer müsait zemin müsait:)
Haklısın izole büyütmemek gerek kararında da olsa görmeleri lazım hayat her daim toz pembe değil çılgınlar gibi şarkı söylenecekse söylenir , dans edilecekse edilir ama bağırmak gerekiyorsa da bağırılır:)

neselihaller dedi ki...

şekerim ben de dans eden halimi videoya çektirip koyayım bari bloğuma...neşemizi bulalım :-)

neselihaller dedi ki...

Gökçe'm: tatlım düşünmene gerek yok, hatırlasan yeter :-)) anladın sen onuuuu

neselihaller dedi ki...

Aylin'ciğim: Yaşasın çıldırık anneler kulübüüüüü.....

anne kaleminden dedi ki...

tamamen katılıyorum sana, sinirsiz bağırmayan öyle kontrollü anneye anne denmez bence :))) kantarın topuzunu kaçırmadan ruh halimizi tabi ki yansıtıceğiz yani. bi de seninkiler büyük artık anlıyolardır sınırları :)

benim eşim olsa yemeğe yalnız gitmenin yollarını arardı valla, seninki iyiymiş :)))

neselihaller dedi ki...

Anne Kaleminden: valla benimkiler büyüdü ama yine de arada salak etmeyi başarıyorum onları :-) ha bu arada: bi tanedir benim kocammmm...( nasıl yağlama :-))

özge bayrak dedi ki...

hahahaha! güzel olmuş yazı :) birden sid ile bilim die bi çizgifilm var ya, o geldiaklıma, canlandırdım seni, şarkı söyleyip koşarken dans ederken falan! aman ev halimizi kimseler görmesin zaten!!!! :) bazen saçlarım elektrik yüklü en tepede, kah gülüyor kah ağlamaklı oluyorum sinirden,kah dans ediyorum, kah yerlerde boğuşup kıkırdıyorum o'nunla:)))

neselihaller dedi ki...

Ay Özge'ciğim bana Sid ile Bilim demeyin sakın...yapıyorlar abuk subuk deneyler, onu gören benim cüceler gelip aynısını yapmak istiyorlar...geçen hafta sirke içinde deniz kabuğu eritme deneyini yapmak zorunda kaldım, mutfak hala sirke kokuyor.

Eğlenceli annelere bayılıyorum, yaşasınnn...bir kişiyi daha buldum...sevgilerimle

yaruze... dedi ki...

yaa eşek olup üçünü birden salonun ortasında sırtında taşıyıp helak olan anneye ne demeli?
Çift kişilik ebeveyn yatağında üç minik,bir koca kazık zıplayan kadın çocukluğunu mu yaşayamamıştır acep?
İyidir böyle iyidir...

neselihaller dedi ki...

Karışık tostların annesi, güzelciğim ne diyeyim ki...çocukluğunu yaşamıştır ve şimdi de çocuklarına yaşatmaya çalışmaktadır desem....öperim şekercim

yaruze... dedi ki...

yaşadım yaşadım dibine kadar yaşadım hemde çok şükür.Çocuklarımda en az benim kadar şanslı olsunlar dilerim bu konuda...
Öperim güzel Gülçin'im...

Adsız dedi ki...

Hi thеrе, just became alert to your blog through
Google, and found that it iѕ really infoгmatіve.
I am gonna watсh out foг bгussels.
Ӏ will appreciаte if уou continue this in futuгe.
A lot of рeοple wіll be bеnefіted fгοm yοur wгiting.
Cheеrs!

Mу blog; early Signs Of pregnancy
Have a look at my blog post ; post pregnancy belly fat

Adsız dedi ki...

This pіeсe οf ωrіting giveѕ сleаr
idea in faѵor of the nеw ѵiѕitoгs of blogging,
thаt reallу hoω tо dο running a blog.


Feel free to suгf to mу web-sіte: frost tower
Here is my web site : online bratz game

Adsız dedi ki...

еaсh tіmе i uѕed to
read smаller posts ωhiсh аs ωell clеar their
motivе, and that is also hаpрening with thіѕ paragrарh ωhich І am reading herе.


Mу blog ... http://fou-lu.net/
Here is my webpage ; pregnancy pillow

Adsız dedi ki...

Your style is unique in comparisοn to other folks
I've read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this site.

Also visit my blog post SEOPressor V5

Adsız dedi ki...

I do agree ωith all the іdeаs you've introduced to your post. They are really convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for novices. May you please prolong them a little from subsequent time? Thank you for the post.

Also visit my web blog :: wedding dresses