Öff Gülçin Yaaa.....

Bakın şimdi yukarıda Allah var....Ben sporu severim, desteklerim, çocuklarım da spor yapsınlar isterim....Spor sağlıktır ayrıca çok havalıdır filan.....Tabii ben yapmadığım sürece....

Ben hep kafası çalışan ama vücudu yan gelip yatmaya meyilli bir insan oldum. O kadar ki beden eğitimi derslerinden bile hiç hoşlanmadım. Günün birinde spor yapmaya mecbur kalmaktan korkmuşumdur hep çünkü eğer ekstradan 5 dakikam varsa onu yatıp televizyon seyretmek için kullanmayı isterim. Zaten kilo problemim de olmadığı için pek bir içim rahattı bu konuda hep....

Gel gelelim sevgili kocacığıma son yıllarda bir hal oldu, illa sipor yapçem diye tutturdu. İlk başlarda engel oldum. Sebebi biraz komik..."Ne o öyle" dedim " sitenin kokoşlarıyla aerobik mi yapacaksın? kırarım bacaklarını" dedim.

Ama sonra baktım. Adamın çok stresli bir işi var, işten eve evden işe bir hayatı var. Deşarj olması lazım. Eh dedim, gitsin yapsın sporunu, elektriğini boşaltır. Nasıl olsa beni de peşinde sürüklemiyor.

Eşimin spor macerası böyle başladı. Hatta hoşuma bile gitmeye başladı, öööle adeleli kollar filan ;-)

Ama olay bu kadarla kalsa iyiydi. Üstüne bir de sağlıklı beslenme çıktı. Bakın ona bozuğum. Bir tencere yemek yapıyorum, koncam çocuklar kadar yiyor.

Üstüne bir de Karatay diyeti çıktı. Bir diyetimiz eksikti... Bu sabah ki diyalog:

Koncam: Bak hayatım Karatay diyeti diyor ki sık yemeyecekmişiz, insülin salgılanıyormuş o da yağ tutuyormuş. sadece 3 öğün yiyecekmişiz.

Ben: İyi de bize hep sık ama az yiyin derler.

Koncam: Biliyorum bu durum seni bozuyor ama böyle işte...Ha bir de ekmek yemeyecekmişiz.

Ben: Yok artık. Nutella'yı bisküviye mi sürecekmişiz?

Koncam: Offf Gülçin yaaa....

Bu diyet işi beni bozar arkadaşlar...

16 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Ekmek yerine bisküvi ha çok güldüm sabah sabah Allah ta seni güldürsün inşallah:))
Bu aralar benim goncada da bir spor merakı söz konusu geçen yıla kadar amatör futbol oynardı en son bir kaza yaşayınca bırakmıştı incecik olan goncam göbüşlenince yine başladı bu aralar "Benim spor yapmam gerek" söylemlerine :))

neselihaller dedi ki...

ayolcum benimki bacağını kırdı da yine bırakmadı ya...ben daha ne diyeyim...bırakalım Aylin'ciğim yapsınlar sporlarını...ama ben dedim: benimle aynı beden kot pantalon giyersen hadise çıkarırım diye...hayır form tutmanın da bir sınırı olmalı canım....

Esra dedi ki...

Gülçincim benim de diyetle olmadı hiç işim fakat sağlıklı beslenme konusuna çok ilgiliyim. Bundan mütevellit Canan Karatay hanımefendinin kitabını almasam da hakkında gördüğüm röportaj ve haberlerin hepsini okudum. Ekmeği içinde tuz var diye yasaklayan bu hanım pastırmaya onay veriyor, anlamadım bu nasıl oluyor? Dahası bütün diyetisyenler sık ve az yemenin sağlıklı olduğunu savunurken bu hanım iki saat açlıktan sonra yağların yakılmaya başlanacağını bu sebeple dört saatte bir yememiz gerektiğini söylüyor. Böylesine basit bir bilgiyi bilmiyorum neden diğer uzman kişiler desteklemiyor.Sonra günde iki yumurta diyor ve daha bi sürü şey. Var tabi doğru bulduğum yerler de ama daha çok zırvalık bence :) Eşin diretirse, tuzsuz ekmek al eve, sür nutellayı onun üstüne :)

neselihaller dedi ki...

hay çok yaşa Esra....tuzsuz ekmek...tamam, hem eşimin istediği olur hem nutella keyfimin....öpüyorum

Selen dedi ki...

Of yaa benimki de kalori diyeti yapıyor, her yediği haltın kalorisi soruyor bana. Özene bezene yaptığım yemekleri pilav - makarnasız, ekmeksiz, kuru kuru yemiyor mu fitil ediyor beni, tencereyi kafasına geçireceğim günler yakındır.

pınar dedi ki...

Bardağa koyup içsek mi ne yapsak nutellayı yahu.
Bu diyet dedikleri şey kafa karıştırıcı.
Şöyle yapmak en iyisi,acıkınca yiyip tam doymadan yemeği kesmek.Bu kadar basit.Şunu yeme deyince insan daha çok yemek istiyor.

Adsız dedi ki...

Gülcincim ne diyetinden bahsediyorsunuz siz allah askina ? ne metinin nede senin diyete filan ihtiyaciniz yok... ikinizinde masallahi var tatlim...Sultan

Unknown dedi ki...

Ay bende spora uzağım...Hiç tarzım değil, yapana bayılıyorum ama yapmıyorum...En sevdiğim spor mekik çekmek oda belim incelsin diye...spora vakit ayırmak yerine kitap okumayı tercih ediyorum ne alakaysa...
Ekmeksiz hayat güneşsiz yaza benzer.az olsun öz olsun ama bembeyaz ekmekle olsun :))))))))))))
Öpüyorum canımmmmm

Deli Anne dedi ki...

Muhahahahhahaha doğru demişsin valla, Nutellayı bisküviye mi süreceğiz canım:)

Unknown dedi ki...

:)))))) hiç böyle hazır cevap olamadım bende ona yanarım:))))
bizimkine de ben biraz dikat et diyorum
-yaaaa boşver yaaaa ye gitsin deyip duruyor:))

Gulcin dedi ki...

ayni bizim ev isim de ayni olunca bir de :) is seyahatine gittigi an kendimi yemeklere vurdum inan adasim bu ne ya :)

dilek dedi ki...

750 gr'lık nutella ve 1 adet taş fırın odun ekmeği...(sıcak olursa süper süper süper olur:)) ...işte mutluluğun resmi budur:)
Diyette neymiş yahu:))))))

neselihaller dedi ki...

Selen: eh kardeşim, hak ediyorlar bazen:-)

Domates suyu: Çeşmelerden nutella aksa ne güzel olurdu...

Sultan'cığım: Gel de bunu enişte bey'e anlat

neselihaller dedi ki...

İlknur'cuğum: haklısın hayatım, ekmeğe çok düşkün olmasam da onsuz da olmuyor yani

Deliş'im: öpüyorum canım

Sezobigo: Yok be hayatım, ben de hazır cevap değilimdir ama nutella'ma laf söyletmem...

neselihaller dedi ki...

Adaşım: sorma hayatım benim de kafam buzdolabından çıkmıyor

Dilek'İm: ayyyy...canım çekti vallahi....

pinus dedi ki...

ekmek yerine pasta yesinler deyiminin modernize edilmiş hali..