OIayın Nedir Senin Şekerim?

Bildiğiniz üzere tatminsiz çalışan anne konumundan bir süreliğine evinin kadını çocuklarının anası moduna geçiş yapmış bulunmaktayım. 


Yeni evimiz de okula pek yakın olunca çocukları okula bırakıp alma görevini de taşerondan alıp kendim icra etmeye başladım.


Meğer ne çok şey kaçırmışım bunca zamandır. Eh, sabahları güneş doğmadan, karga kahvaltısını yapmadan evden çıkınca çocukların sabah ritüellerini tamamlayıp servise bindirme görevi eşimdeydi. Artık servis olayı servis dışı kaldı....


Tabii ilk günlerde sabahları çocukları okula bırakırken pek çevreme bakamıyordum. Bünyemin alışkın olduğu bir telaşe memureliği durumu vardı. Koştura koştura okula gidip aynı hızla eve geliyordum. Sonra kendime geldim. Kızım nereye koşturup duruyorsun haldır huldur, işe mi yetişeceksin? Bi sakin ol güzelim dedim kendime..


Hah, sakin oldum ya artık, çevreme bakabiliyorum.


Şunu görüyorum....


Elle Macpherson sendromu diye birşey varmış dostlarım. Ve tedavisinin mümkün olduğunu sanmıyorum.


Ben sabahları çocukları okula bırakırken ne giyiyorum: Kot pantalon, elime ilk geçen kazak ya da türevi birşey, eski olmasına rağmen rahat olduğu için atamadığım babetlerim....


Ama bir de okulda mimlediğim birkaç anne var ki sormayın...Çalışmadıkları belli, yani sabah sabah strech kot pantalonun üzerine çektikleri deri çizmelerle okuldan çıkıp işe gitmediklerini tahmin ediyorum.


Geçen gün akşamüstü çocukları okuldan almaya gittiğimde birini gördüm ki...Ay nasıl anlatsam, onun giydiği parlak kadife floseran eşofmanı ben kuzenimin düğününe abiye diye giyerim...


Şekerim derdin nedir senin? Nedir bu şıklık takıntısı? Alt tarafı okula geliyorsun, yok mu senin sıradan bir kıyafetin? Yoksa ben mi çok sıradanım? Hayır sabah sabah yastığın izi yanağımdan silinmemişken sen süslenecek zamanı ve de enerjiyi nasıl buluyorsun? Okul çıkışında ben yemeğin altını kısıp okula dar atarken kendimi sen nasıl bu kadar uyumlu ve bakımlı olabiliyorsun?


Terslik bende bende...biliyorum ben....

27 yorum:

İlknur dedi ki...

Var böyle anneler ben işe gittiğim halde bu kadar özenmeye fırsat bulamıyorum :( enerji formülü nedir bir açıklasalar..

neselihaller dedi ki...

Vallahi İlknur'cuğum...anlayamadım ben bu kadın milletini :-))))

Adsız dedi ki...

Muahhhahahhah Gülcincim Allah senin iyiligini versin...sabah sabah beni kahkahalara bogdun :-) benim suanki halimi bir görsen kizim ne bu halin dersin... rezileri oynuyorum ama zerre kadar umrumda deyil...Sultan

neselihaller dedi ki...

Sultan'cığım bu yazı Almancaya da çevrilmezki..neye güldüğünü soranlara anlatasın :-)))

Deli Anne dedi ki...

hahaha çok iyi olmuş bu yazı da:) ben de bilmiyorum nasıl oluyor bu iş.. belki yardımcıları , uşakları, hizmetlileri, dadıları vardır ha?

neselihaller dedi ki...

Deliş'im yok canım yok..kadının içinde olacak...bende yok maalesef...ben hem çocukları evden çıkarmaya çalışıp hem süslenemiyorum...

yaruze... dedi ki...

Ohhhh hoşgeldin be Gülçin'im seni de yazılarını da pek bir özlemiştik.Ağzımızın tadı yerine geldi :)

yaruze... dedi ki...

Ha bu arada var öyle arıza tipler benimde etrafımda.Sabah uyanır uyanmaz yüzünü zor yıkayıp makyaja koyulan.Be mübarek,hiç mi depresyona falan girmezsin sen?Hiç mi üzüntün tasan yoktur da elini kaldırasın dahi gelmeyecek duruma düşmezsin.
Uzaylı bunlar uzaylı.Başka açıklaması yok...
Öperim çoookkk...

Esra dedi ki...

Tek dertleri güzel görünmek olan bir grup var anneler arasında, o kadar ki çocuklarını dahi aksesuar olarak taşıyorlar sanki yanlarında. Öyle ya aldıkları iltifatlar katmerleniyor anne olunca. Kafalarını başka hiçbir şeye yormadıkları için kendilerine fazlasıyla vakit kaldığını düşünüyorum yoksa başka açıklaması olamaz :)

Pilli Petro dedi ki...

yeni trend o anneler okul kapısında birleşip sonrasında da gezip tozma olayına girişiyolar. terslik sende süslenmen lazım :))

annelili dedi ki...

Yok canım terslik onlarda ve nasıl oluyorsa mantar gibi çoğalıyorlar. Kırk yılda birde olsa kızımı okula ben bıraktığımda rastlıyorum onlara.

neselihaller dedi ki...

Yaruze'm kesin uzaylı bunlar, mutant mutant....

Esra'cığım gerçekten de merak ediyorum nasıl bir motivasyonla okula geldiklerini...

Pilli Petro'cuğum çok haklısın, hani bir sabah kahvesinden bahsetmiyorum, geçenlerde bir tanesi bilmemkimin kadınlar matinesine gitmiş...Ben bu kadınlar matinesi olayının 80'li yıllarda bittiğini sanıyordum....

Annelili: Birbirlerine baka baka olsa gerek...baksana ben bile ulan acaba süslensem mi diye düşünmeye başladım...

dilek dedi ki...

ha ha..süpermiş..şekerim sorun inan sende değil..yani eğer sorun sende ise bende sorunluyum..hayır ben işe bile sabah yüzümü köpürte köpürte yıkayıp saçımıda at kuyruğu yapıp öyle gidiyorum...bırak çocuğu okula bırakırken öyle iki dirhem bir çekirdek giyinicem:))

özlemişim bu arada seni:) yazdıklarını:) sevgiyle:)

neselihaller dedi ki...

Dilek'ciğim öpüyorum kocaman...ben de özlemişim sizleri...

Selen dedi ki...

Yaaa, yaaa! Ben anlatıp duruyorum ne zamandır. Uzaktan şaka gibi geliyordu siz çalışan annelere sanırım, ya da abartıyorum falan sanıyordunuz... Neyse, bir tek ben değilmişim demek ki kot pantolununu spor pabucunu giyip insan gibi çocuğunu almaya giden. Ne olucak bu mühendis-ev hanımı kırması annelerin hali? Birleşelim derim ben, birlikten kuvvet doğar. :P

Adsız dedi ki...

yok canımmm sen normalsin,çocuğu okula bırakılırken de öyle şık olunmaz ki.yaşasın pejmürdelik:)))

Unknown dedi ki...

Canımcığım özlemişim seni okumayı..
Çok güldüm benzetmene, o eşofmanı da çok merak ettim doğrusu...
O bayanları anlamak ne mümkün hele öyle abiye tarzı giyinenleri..Azimlerine ve süsleri için harcadıkları zamana hayranım..Fazla zamanları varsa bize hediye etseler olmaz mı acaba ??
öpüyorum canım..
içimizdeki karnaval

Adsız dedi ki...

Ya bacılar bırakın bunları:):):) bakımlı olmak hoştur güzeldir..:):) İki kaleme bir ruja bakar bu iş..:) Birde parlak bir takı taktınmı tamamdır işte..:) İlla Abiye Kuzu modelinde gezmeye gerek yokki..He bu arada bunu yazanda hafta içi en bakımlı halleriyle işe gidip, hafta sonları dağıtan bir tip..Bizim bi arkadaşın komşusu bizler için şöyle demiş.."Bu bankacılarıda hafta sonu tanımak mümkün değil :):)"
Herkese sevgiler..

nohut oda dedi ki...

:)) var öyleleri..artık onlara bakımlıbize ise paspal deniyor:)

Ebru dedi ki...

Ben de veli toplantısına gittiğimde kendimi kötü hissetmiştim. Üstelik ben işten izin alıp gitmiştim bir çok anne çalışmıyordu. Ben çalışmazken de zaman bulamıyorum bi salaklık oluyor ne yana saldırsam bilemiyorum temzilik filan:((

İkiz Annesi dedi ki...

Yok vallaha normalsin her sabah sekizi çeyrek geçe bırakıyorum kızları anaokuluna bir kot rahat bir kazak üstüne mont altına spor ayakkabılar olay tamamdır:))
Zaten sabahın köründe çocukların kahvaltısını hazırla , yaptır onları düzgün giydir saçlarını tara topla , öğretmenin eve verdiği faaliyet varsa onları hazır et mataralara su doldur derken zaman geçiyor bana kala kala 5 dk. ancak kalıyor ki her sabah yedide ayaktayım :))

neselihaller dedi ki...

Selen'ciğim, anne olmak zaten ayrı mesele, bir de mühendislik eklenince tadımızdan yenmiyoruz vallahi...her haltta analitik düşününce ne oluyorsa artık :-))

Deren: pejmürdenin gücü adınaaaaa:.......

neselihaller dedi ki...

İlknur'cuğum ben de özlemişim seni...yeni sayfana geldim ve gelmeye devam edeceğim.....öpüyorum

Mütemadiyen: Ahhhh kardeşim ah...işte kadın var kadıncık var...mesele kapıdan çıkmadan ruj sürmeyi akıl edebilmekte zaten...çalışırken mecburen yapıyordum, onu da fabrikanın tuvaletinde...yani gene evden çıkarken değil....

neselihaller dedi ki...

Nohut Oda: Paspal mı? Ay bir dikleşelim şimdi...paspal değilizdir de nasıl desem??? ay tamam tamam bazen paspal oluyorum....teslim....

Ebru'cuğum: en son tepem attığında dağ gibi ütü ve 2 tencere yaprak sarması yapmıştım....yaşlanıyorum sanırım, eskiden tırnaklarımı yerdim...

neselihaller dedi ki...

Aylin'ciğim: Ah şekerim ah...sorma..durum aynı...bizi biz anlıyoruz en iyi...

ASLI dedi ki...

haha bu soru...Nasil yapiyorlar ?
Ben de sorarim bunu..

Selcen dedi ki...

özlemişim seni :))) ben de eccük bakımlı olayım diyorum ama yok anam yok çıkmıyor ne çalışırken ne çalışmazken ne anneyken ne anne değilken mühendislikle alakalı olsa gerek :)) hele evdeyken nerdeyse picamayla gitcem Beroşu bırakmaya :) ama yook kızımı olabildiğince kokoş yetiştiricem ben çektim o çekmesin puhahahah ayrıca mühendis falan da olmaya kalkmasın şimdiden beynine işlemeye başlıyım bari :))))