Elif'ten Sonra , Bu Yaşamdan Önce...

 
 
Size de oluyor mu? Bana bazen oluyor, dejavu değil…Ama farklı bir şey..İlk kez gittiğim bir yerde aradığımı elimle koymuş gibi bulabiliyorum, sanki daha önce orada yaşamışım gibi…Ya da bir anı daha önce yaşamışım gibi değil de yaşandığını seyretmişim gibi bir hisse kapılıyorum zaman zaman..
 
İyice manyaklaştı bu kadın demeyin…Yani deyin de, yine de dinleyin…Mesela ilk kez gördüğünüz bir insana karşı sempati veya antipati duyulması…Bunu aradaki elektrikle filan ilişkilendiremiyorum, bazılarını gerçekten tanıyormuşum gibi hissediyorum. Hiç tanımadığım bir insanla 40 yıldır tanışıyormuşum gibi muhabbet edebiliyorum ve işin garibi beni anladığını hissediyorum ya da daha bismillahtan ona sinir olabiliyorum ...Tek kelime konuşmadan… Ya da daha ilginci bazen, markette sırada beklerken, otobüs durağında servis beklerken veya başka alakasız bir yerde, gözüm birisine takılıyor. Kendimi o kişiye bakmaktan alıkoyamıyorum,çok tanıdık geliyor ama tanımadığıma eminim. Bakmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Bu bazen çok yaşlı bir teyze oluyor, bazen üniversite öğrencisi bir kız bazen bir yandan cep telefonuyla konuşup bir yandan köpeğini gezdiren bir adam…Anlamsız bir şekilde dikkatimi çekiyorlar...
 
Paulo Coelho gibi pek çok insan bu durumu reenkarnasyonla açıklıyor. Bu hayatta tanımlanamayan bir bağ kurduğumuz insanların aslında önceki hayatımızda var olan insanlar olduğu gibi….
 
Aslında bu fikir bana da sıcak gelmeye başladı…Zaman zaman gazetelerde de bu konuda yapılmış bazı haberler okuyoruz. İşte 7 yaşındaki çocuk gitti eski hayatındaki ailesini buldu, hatıralarını anlattı, millet dumur oldu filan gibi.
 
Bu yaşamdan önce başka bir yaşam sürmüş olmak fikri bana pek bir romantik geliyor. Ama ben, bu konuya inanan pek çok insan gibi önceki hayatımda prenses olduğumu filan düşünmüyorum. Aslında önceki hayat diye bir şey varsa benim o hayatta ne halt ettiğimi de kestiremiyorum. Arada nadiren gördüğüm rüyalarda tanımadığım insanlarla hiç bilmediğim yerlerde garip olaylar yaşıyorum. Bana yardım etmeye çalışanlar da oluyor, beni yakalamak isteyenler de oluyor rüyamda ama neden hatırlamıyorum. Zaten hafıza nanay bende, rüyalarımı da hemen unutuyorum. Geriye yüksek sesle anlatabileceğim hiçbir şey kalmıyor.
 
Son kitabı Elif'de Paulo Coelho kendi hayatını ve kendini bulmak için yaptığı bir seyahati anlatmış. Kendi iç hesaplaşmalarının sebebini en sonunda reenkarnasyonda bularak çatışmasına son vermişŞimdi spoiler yapmayacağım, size kitabı anlatmayacağım. Ancak spiritüel konulardan zevk alıyorsanız, Coelho seviyorsanız alın okuyun diyorum. Ben Almanya seyahatim sırasında okudum. Üzerine Ye Dua Et Sev filmini seyretmeseydim daha iyi olacaktı ama oldu bir kere...
 
Önceki hayat diye bir şey varsa ve orada yaşanılanlar bu yaşamımızı etkiliyorsa huzur bulmamız için hesaplaşmayı bitirmemiz mi gerekecek? Bu konunun derinine dalmak biraz tehlikeli aslında..İnsan iyice kafayı yiyebilir. O yüzden ben çok kurcalamamayı tercih ediyorum. Allah'a çok şükür harika bir ailem var. Önceki hayatımda ne olduysa oldu, ben şimdi iyi bir insan, iyi bir anne ve eş olmaya çalışıyorum. Bu da bana yetiyor. Coelho biraz sıyrık bir yazar…O kafayı takmış bu konuya, hayatını adamış bu tür araştırmalara…Biz de okuyup entelektüel bilgi seviyemizi arttırıp biraz hoş vakit geçiriyoruz.
 
Aslında konu bence bundan ibaret…Ama kitabı tavsiye ederim.
 
Son dakika notu:  Tamam peki, itiraf ediyorum. Şimdi medyumun biri çıksa ve sen önceki hayatında şuydun, bunları yaşadın dese can kulağıyla dinlerim. Sırf meraktan...
 
Sevgiler
 
 

10 yorum:

Ebru dedi ki...

Coelho seviyorum ben ve epeydir de gözüme takılıyor daaa daha taksidi bitmedi aldıklarımın okumasını saymıyorum bile:)

dilek dedi ki...

çokkkkkkk derin konular evet..insan bi dalsa kafayı kolaylıkla sıyırabilir..ba sebeple hiç bulaşmamayı tercih ediyorum...

Sibelbek dedi ki...

eğer rüyalarını hatırladığın kadarını bile yazmaya başlarsan düzenli olarak, zamanla hiç unutmadığını göreceksin. ve rüyalar bizi geçmiş yaşama götürmese bile, şimdiki yaşamımızda çözümleyemediğimiz, takıldığımız noktaları işaret edip, çöz bunu! çöz bunu! diyebilir ;) ve reenkarnasyona ben de inanıyorum ve... paulo coelho'yu ben çok seviyorum :))

Deli Anne dedi ki...

Coelho'yu bir tek simyacı ile tanıdım ve orda kaldım. Sıcak ve yakın gelmedi bana nedense.. Reenkarnasyon ise ı-ıh .. inanmıyorum.. ama bilinçaltımız öylesine renkli ki her türlü zihin oyunu oynayabilir gibi geliyor bana:)

senin o sebepsiz takılmaların insanlara, bende de var fazlasıyla.. ama çocuklarlayken olmuyor o da.. kafam sakinse takılabiliyorum:)

Unknown dedi ki...

bende reenkarnasyona inanmıyorum ama bazen öyle şeyler oluyor ki şaşırıyorum ama yine fazla kurcalamak iyi olmayacağını düşündüğümden üstünde fazla durmuyorum:)

Reyhani dedi ki...

Bana da buna benzer şeyler oluyor bazen ben tam çözmüş değilimmm kendimi...Düşündükçe aklım gidecek gibi oluyor en iyisi oluruna bırakmak sanırım :))))ben de bıraktım gitti :)))
Çoook sevgilerrr

İkiz Annesi dedi ki...

Benzer durumlar başıma geliyor doğrusu daha bu gün kadıncağızın birine bir takıldım sorma utanmasam sizi nereden tanıyorum diye soracaktım:))
Reenkarnasyona inanmıyorum ama vardır bir açıklaması bizim bilmediğimiz:))

ASLI dedi ki...

bana da cok olur böyle seyler.Hatta ben önceki ya$amimda suclu falan oldugumu düsünüyorum.Cünkü hep kaciyorum :)
Kitabi siparis vermistim okuyacagim.

Nil dedi ki...

Reenkarnasyonun çok görüldüğü bir memlekette yaşıyorum. Acayip ilginç hikayeler var bu konuda.
Bu kitap alacaklar listemde. sen anlatınca daha da merak ettim.

Sitare dedi ki...

benim o hayatta ne halt ettiğimi de kestiremiyorum:))))
demişsin ya hadi leyyn ben kestiriyorum dermişim:))sen bi önceki yazında konsomeye çıkıyorum masa masa dememiş miydin:))))))ha hahaaa.aldın mı cevabını:))
sen benden mi bahsediyon gülüm.40 yıldır tanıyormuşum gibi konuşuyorum filan diye.ahh caaanımm .ya böyle hislere kapılan bir tek sen değisindir merak etme.manyak falan da değilsin.çoğumuz yaşıyoruz.dillendiren pek yok.bizim gibi yüreği dilinde fikri avuç içinde hatunlar sapır sapır anlatıyorlar gelmişini geçmişini:))ayy küfür gibi oldu:))uzatırsam cozutacam.öptüm:)