Kılık Kıyafet Devrimi'nin Bizdeki Yansımaları

 
 
Dün dışarı çıkacağız. Kızımla ben sözleştiğimiz üzere sinemaya gideceğiz, Yiğit ile eşim de Yiğit'e ayakkabı bakacaklar. Malum, sinema benim oğlumu bozuyor.
 
Yiğit'i giydirmeye başladım ki büyük iştir haaa…öyle her kıyafeti beğenmez sıpa…Neyse efendim, daha önce hediye gelen ama hiç giydirme fırsatı bulamadığım turuncu renkli LCW maymunlu, yaldır yaldır yanan bir gömlek giydireyim dedim. Muhabbet şöyle gelişti:
 
Yiğit: Anne, ben şimdi babam kadar yakışıklı olucam di mi?
 
Ben: Evet oğlum, babandan bile yakışıklı olacaksın
 
İpek: Ben de gömlek giyceemmm
 
Yiğit: İpek, erkekler gömlek giyer, kıslar giyemez
 
İpek: Hiç de bi kere..Atatürk hepimize istediğimizi giyme özgürlüğü verdi, tamam mı?
 
Ben: iptal….
 
Sonuç: İpek de gömlek giydi
 
Atatürk kılık kıyafet devriminin çocuklar tarafından bu şekilde algılandığını görseydi ne hissederdi acaba? Bence hoşuna giderdi…En azından konunun özü kavranmış.
 
Sinemaya gittik dostlarım. Allah'ım hayırlısıyla sağlıkla çocuklarım bir büyüseler de zeka seviyeme katkıda bulunan filmler seyredebilsem sinemada…Gittiğimiz film kaka yaptı mı şeker çıkaran bir paskalya tavşanının hikayesiydi. Adı HOP. Çocuklar için iyiydi belki ama normalde çizgi film-animasyon seven bir insan olmama rağmen 2. kez seyredemeyeceğim bir filmdi. Bakınız Buz Devri'ni siz deyin 40 ben diyeyim 70 kere seyretmişliğim vardır. Madagaskar ha keza…Ama bu maalesef beni hiç açmadı.
 
Yiğit'in ayakkabısı ne mi oldu? Dükkan dükkan gezmişler ama Yiğit Efendi'ye ayakkabı beğendirememiş babası. Ayağındaki kışlık botlarından ayrılacak diye ödü kopuyor ben ne diyeyim…
 
Sevgiler
 

5 yorum:

yerdenuzak dedi ki...

Konunun özü;
a.Ataürk kesinlikle mutlu olurdu:)
b.Ben çocukları o filme götürmemek için direniyorum. Biliyorum boşuna ama özellikle Rango'dan sonra kesin kararlıyım önce ben seyredeğim, sonra onlar, anlamak mümkün değil şimdiki nazı animasyon filmlerini...
c.Efe'de her ayakkabı alış verişinde ağlar, bir türlü ayrılamaz ayakkabılarından, garip!

neselihaller dedi ki...

Yerden Uzak arkadaşım bazı çizgi filmler beni de deli ediyor ama çocuklar çok seviyorlar ben de şiddet içermiyorsa ve abuk subuk sahneler yoksa izin veriyorum mecbur...

Deli Anne dedi ki...

ahahaha o dvdlerin dili olsaydı da konuşsaydı Gülçinim.. hele buz devrinin değil mi:)

Nil dedi ki...

biz henüz başlamadık animasyon izlemeye. ama sorular karşısında aptallaşacağım için e kadar geç başlasak o kadar kar diye düşünüyorum.

aslanım İpeğim o ne cevap be. hela kızıma

yiğit efendi erkek olduğu halde ayakkabı beğenmiyorsa.. ya kız olsaydı ???

neselihaller dedi ki...

Sorma Deliş'İm...o buz devri var ya DNA'ma işledi artık...

Küçük mUcizem: Kızım süper de oğlan fena müşkülpesent...