Pipi muhabbeti

Nedir bu erkeklerdeki pipi merakı kardeşim?

Hayır önceden " hep anaları yapıyor bunları böyle " derdim ama değilmiş arkadaşlar.

Eşim de ben de erkek çocuğu bulana kadar 9 kız doğurmayı göze alan zihniyette insanlardan değiliz başka manyaklıklarım vardır ama bu konuda sicilim temiz.

6 yaşında bir kızım ve 4,5 yaşında bir oğlum var Allah ömür versin. Ama özel olarak erkek olsun diye bir saplantımız hiç olmadı.  Eh, haliyle evimizde de erkek evlada özel muamele yapılmıyor. Ne kızımıza " sen kızsın, hanım davran" telkininde bulunuyoruz ne de diğer sıpaya ikide birde " aaa..oğlum, erkek adam ağlamaz, sus bakayım" garipliğinde cümleler kuruyoruz. Ağlar efendim, erkek adam da ağlar. Bizimki biraz fazla ağlıyor o ayrı.

Bu girişten sonra tahmin edersiniz ki Yiğit'in pipisine de özel bir ilgimiz olmadı. Öyle konu komşu gelince " hadi oğlum göster pipini amcalara" moduna geçmedik hiç.

Güzel...Aferin bize...Ama gelin görün ki sonuç değişmedi. Pipisine hayran olduğu bir dönem geçirdik yine de...

Yiğit: İpek ben senden büyüğüm
İpek: Hayır değilsin, ben senden önce doğdum
Yiğit: Büyüğüm işte, benim pipim seninkinden büyük.....

Yiğit: Anne pipimin altındakiler ne?
Ben: Çekiştirme oğlum, canın acıyacak
Yiğit: İyi de bunlar ne?
Ben: Testis
Yiğit: Hö?
Ben: Torba diyelim
Yiğit: Ne torbası? İçinde ne var?
Ben: Metiiinnnn, gel oğlunla erkek erkeğe konuş....

Yiğit: Babaaa..İpek'in pipisi büyüyünce mi çıkacak?
Metin: eeeee...öööö....yok oğlum, kızların pipisi olmaz
Yiğit: Anne, kızların pipisi olmaz mı?
Ben: Evet oğlum, olmaz, kızların memesi olur
Yiğit: Ama İpek'in memesi de yok

Bu arada ailede, yani sülalede kimin pipisi var kimin yok tek tek saydığımız zamanlar da oldu. Özellikle tuvalette kakasının gelmesini beklediğimiz bitmek tükenmek bilmez zamanlarda vakit geçirmek için...

Ha, bir de o kadar uğraşmamıza ve dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışmamıza rağmen oğlum 4 yaşına gelene kadar sadece erkeklerin pipisi olduğu gerçeğini kabul edemedi. Nedense İpek'in de pipisi olduğunu düşündü hep. Bunu yenmek için tuvalete beraber girmelerine, birinin klozete birinin lazımlığa oturmasına bile izin verdik ma ı-ıh...her şeyin bir zamanı varmış ve benim oğlumun bunu öğrenmesi için 4 yaşına gelmesi gerekiyormuş.

Bir gün karşı komşumuz kızı da bizde, oturma odasında oyun oynuyorlar. Biz de eşimle salonda oturup biraz televizyon seyrediyoruz.

Birden içeride bir gümbürtü koptu. Yiğit nasıl ok gibi fırlayıp salona ışınlandı bilemiyorum.

Yiğit: Annneeeee...koooşşş..İpek düştü

Ben bir yandan ayağa fırladım bir yandan da " Nereden düştü yavrum?" diye soruyorum çünkü oturma odasında düşecek bir yer yok.

Eşimle içeriye bir girdik ki İpek yerde ve bizim yüksek raflara çıkmak için kullandığımız metal ayaklı sandalye de yerde ters durumda.  Kuşum sessiz sessiz ağlıyor.

Biz tabii hemen kızımızın üzerine hücum ettik.

Ben: Kızım ne oldu, neren acıyor?
Eşim: Yavrum neren acıyor?
İpek: Burası acıyor

Deyip bacaklarının arasını gösterdi. Ben zaten kızım ağladığından dolayı iyice paniklemişim. Bir de bacaklarının arasını işaret edince kızım iyice koptum. Bir tarafına birşey oldu, metal bacaklar yaraladı filan zannettim. O panikle " hani neresi yavrum?" deyip indirdim eşofmanının altını, hasar tespiti yapıyorum.

Ben eşofmanını ve iç çamaşırını indirip de kızımın her bir yerini kamuya açınca Yiğit bir anda hiç olmadığı kadar paniğe kapılıp avaz avaz bağırmaya başladı:

" İpek'in pipisi düşmüş anne, anne İpek'in pipisi mi düşmüş????"

Eh, orada olması gereken malzeme yerinde yok ya....
Eşimle gülmekten altımıza kaçırmamaya mı çalışalım, ablasının pipisi düştü diye paniğe kapılmış oğlumuzu mu yatıştıralım, canı acıyan kızımızı mı avutalım yoksa tüm bu manzaraya şahit olmuş komşumuzun 4,5 yaşındaki kızını mı sakinleştirelim şaşırmıştık.

Ne diyelim, bu olay Y kromozomuyla doğuştan getirdikleri bir özellik herhalde...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Gülcincim yikiliyorum gülmekten, gerilere gidiyorum, benimkiler nasil tepki verdilerdi hatirlamaya calisiyorum ama yok aradan cok uzun zaman gecmis hatirlamiyoru...
Yigitcim hala önde giden Favoritimsin :-)

neselihaller dedi ki...

canım benim sen bir de kızımı bilsen o sessiz ve derinden halleder. Yigitin pipisiyle ugrastıgı dönemde ha bire buna " sünnet olurken senin pipini kestiler" deyip duruyordu. Kopan yaygarayı sen tahmin et artık

Adsız dedi ki...

ben de henüz 7,5 aylık bir oğlan anası olarak şu pipi konusunda ilerde neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. biz de eşimle hiç oğlan meraklısı olmadık ama kayınvalidem için aynı şeyi söylemek zor doğduğundan beri çocoğu pipisi üzerinden seviyor hadi hayırlısı artık...

Gökçe

neselihaller dedi ki...

ben senin o çapkın gülüşlü kepçe kulaklı oğlunu bir yersem........

mehmet dedi ki...

Çok eğlenerek, zevk alarak keyifle okudum.Bir zamanlar-daha filmi çevrilmemişken-ne zaman sıkılsam, HABABAM SINIFI romanını herhangi bir yerinden açar okurdum ve çok rahatlardım. Senin çoğunluk yazıların da bende aynı terapi etkisini yapıyor. Yeni annelerin de çok yararlandıklarına eminim.

neselihaller dedi ki...

bunu duyduğuma çok sevindim babacığım...bizim neşeli ve yarı tırlatık hallerimizle biz de çok eğleniyoruz. öpüyorum kocaman

Nihal M. dedi ki...

ama çok komik :)))
teşekkürler ziyaretin için tatlım izlemedeyiz

neselihaller dedi ki...

Hoşgeldin Nihal'cim...görüşmek üzere...

yaseminkale dedi ki...

süperrr tek kız annesi olarak kahkaha gözyaşına karışarak okudum...çok keyifli bir blog:))

neselihaller dedi ki...

Yaseminkale hoşgeldin arkadaşım...gel gel, daha sık gel..bizde mavra bol...

Sibelbek dedi ki...

yazılarını keyifle okudum, burada koptum...

memnun oldum :)))

AslıASLI dedi ki...

Öldüm gülmekten :) öyle iyi geldiki anlatamam :) oglunuzada bayıldım :)